Zákaznícka podpora:info@decoronline.sk

7 krokov, ako zariadiť záhradu

Jar je ideálny čas na to, aby sa záhrada prebudila k životu a stala sa príjemným miestom na relaxáciu a stretávanie sa s priateľmi a rodinou. Aby vaša záhrada vynikla v plnej kráse, je dôležité venovať pozornosť nielen rastlinám, ale aj výberu a usporiadaniu záhradného nábytku. V nasledujúcom článku sa pozrieme na to, ako si zariadiť jarnú záhradu a vybrať ten pravý záhradný nábytok.

Obrázek1

 

  1. Prebudenie záhrady

Jar je synonymom pre nový začiatok. Začnite odstránením zvyškov po zime – vyčistite záhony, odstráňte suché lístie a odumreté časti rastlín. Ošetrite trávnik vertikutáciou a prihnojením, aby ste mu poskytli najlepší štart do novej sezóny.

 

  1. Výber rastlín

Zvoľte rastliny, ktoré vyniknú svojou krásou práve na jar. Tulipány, narcisy, jarné krókusy alebo sasanky dodajú vašej záhrade očarujúcu farebnosť. Ak ich nechcete zasadiť do zeme, krásnou alternatívou sú kvetináče. Pottery Pots ponúkajú široké spektrum nízkych aj vysokých kvetináčov. Krásne sú aj nástenné, ktoré sú ideálne aj na balkóny či menšie terasy.

2

 

  1. Záhradný nábytok

Kľúčom k vytvoreniu pohodlného a funkčného vonkajšieho priestoru je správny výber záhradného nábytku. Investujte do kvalitného nábytku, ktorý odolá premenlivému jarnému počasiu. Teakové drevo, hliník alebo kvalitný plast sú obľúbené materiály pre svoju odolnosť a jednoduchú údržbu. Krásny vonkajší teakový nábytok je možné zaobstarať od Ethnicraftu. Kovový nábytok má novo v ponuke Kartell. Ak hľadáte niečo „mäkšie“, tak môžeme odporučiť lehátka od Blomusu.

3

 

  1. Relaxačný kútik

Vytvorte v záhrade kútik na relaxáciu – môže to byť hojdacia sieť medzi stromami, pohodlné záhradné lehátko (Blomus alebo Fatboy) alebo zostava kresiel s podnožkami (Ethnicraft). Nezabudnite na vankúše a deky pre chladnejšie jarné večery. Hrejivé deky ponúka Faboy. Sú mäkkučké a možno z nich „vyrobiť“ aj bundu. Teplé vydržia niekoľko hodín. Hrejivé vankúše v prírodných farbách ponúka Cosi, ale aj Fatboy. Dajú sa prať a aj tu vydržia hriať v poriadku hodín.

4

 

  1. Jedálenský kút

Pokiaľ radi jete vonku, zariaďte si v záhrade jedálenský kút. Robustný jedálenský stôl s dostatkom sezónnych sedačiek poskytne ideálne miesto na jarný brunch alebo večerné grilovanie s priateľmi.

5

 

  1. Farebná harmónia

Pri výbere nábytku a doplnkov myslite na farebnú harmóniu s okolitými rastlinami a prvkami záhrady. Pastelové odtiene dopĺňajú jarné kvety, zatiaľ čo prírodné materiály ako drevo alebo ratan podčiarknu prírodný charakter prostredia..

 

  1. Osvetlenie

Decentné osvetlenie predĺži čas, ktorý môžete tráviť vo svojej jarnej záhrade aj po západe slnka. Solárne lampy (Eva Solo alebo Fatboy), vonkajšie stolné krby (Philippi alebo Hofats) alebo vonkajšie lucerny (Edzard alebo Philippi) atmosféru a zároveň poskytnú dostatočné osvetlenie.

6