Zákaznícka podpora:info@decoronline.sk

Ako zariadiť izbu pre malých školákov

bean bag

Prechod z predškolského do školského veku je pre deti významným krokom. Je to obdobie, keď sa začínajú rozvíjať ich študijné návyky a ich izba by mala tento rast podporovať. Zariadenie izby si vyžaduje starostlivé plánovanie, aby bol priestor nielen príjemný a zábavný, ale aj funkčný a podporujúci učenie. Pozrime sa na niekoľko kľúčových prvkov, ktoré by sa mali zohľadniť.

  

 Vytvorenie študijného kútika

Každý školák potrebuje priestor na učenie. Vytvorte pohodlný študijný kútik s dostatočne veľkým stolom na školské pomôcky a knihy. Zaujímavým kúskom aj z hľadiska dizajnu je písací stôl od dánskej značky Ethnicraft. Dbajte na to, aby bol tento priestor dobre osvetlený a minimálne rozptyľoval pozornosť.

stul ethnicraft

 

 Riešenie skladovania

Deti v tomto veku majú tendenciu zbierať veľa kníh, hračiek a školských potrieb. Zabezpečte dostatok úložného priestoru pomocou políc, zásuviek a organizérov, aby bola izba uprataná a organizovaná.

Ak je vaše dieťa mladšie, úložné boxy, police alebo vešiaky na lego ho môžu motivovať, aby si upratovalo samo.

lego police dve

 

 Pohodlný a bezpečný nábytok

Vyberte nábytok primeraný veku, ktorý je bezpečný a ľahko prístupný. Detská posteľ, stolička a iný nábytok by mali byť stabilné a bez ostrých hrán.

alessi stoličky

 

 Priestor na hranie

Hoci je dôležité sústrediť sa na štúdium, nesmieme zabúdať na hru. Nechajte dostatok voľného priestoru na hranie, prípadne zvážte vytvorenie samostatného hracieho priestoru, ak to priestor umožňuje.

 

 Osvetlenie

Dobré osvetlenie je kľúčové, najmä v študijnej oblasti. Zvážte kombináciu prirodzeného svetla s kvalitným umelým osvetlením. Spoločnosť Brokis má krásne osvetlenie do detskej izby s kolekciou Memory balloon. Menšie stolové lampy môžete zakúpiť od spoločnosti Eva Solo, ktoré obsahujú nabíjačku a sú bezdrôtové.

Brokis_MEMORY_PC881_PC879_PC880__PH10228_©_Martin_Chum-2048x1024

 

 Osobný kontakt

Nechajte deti vybrať farby, tapety alebo dekorácie, ktoré odrážajú ich osobnosť. Pomôže im to cítiť sa v miestnosti lepšie a podporí to ich kreativitu. V ideálnom prípade vytvorte v detskej izbe malý relaxačný kútik. Veľmi obľúbené sú sedacie vaky Fatboy. Do relaxačného kútika sa pekne hodí aj malý prenosný reproduktor Lexon.

fatboy dva

 

 Flexibilný a rastúci dizajn

Nezabúdajte, že deti rýchlo rastú. Vyberajte nábytok a dekorácie, ktoré môžu rásť spolu s vaším dieťaťom a ľahko sa prispôsobiť zmenám jeho potrieb a záujmov.

 

 Záver

Tvorba izby pre malých školákov je vzrušujúca úloha, ktorá prináša veľa príležitostí na tvorivosť a zábavu. S dôrazom na funkčnosť, pohodlie a osobný prejav vytvoríte priestor, v ktorom sa vaše dieťa bude cítiť šťastné, podporované a motivované k učeniu a hre.