Zákaznícka podpora:info@decoronline.sk

5 tipov ako si zútulniť zimnú záhradu

Winter Garden

 

Zima môže byť dlhá a šedivá, ale vaša zimná záhrada nemusí. Zimné záhrady ponúkajú jedinečnú príležitosť spojiť pohodlie domova s ​​krásou prírody, a to aj v tých najchladnejších mesiacoch. Ponúkame vám 5 tipov, ktoré vám pomôžu vytvoriť dokonalý zimný raj.

 

 Rozhodnite, na čo budete zimnú záhradu využívať

 Dôležité je rozmyslieť si na aké účely bude zimná záhrada slúžiť. Môže sa stať vašim pokojným miestom na čítanie, miestom na rodinné večere alebo dokonca pracovňou. Pri plánovaní priestoru zvážte rôzne možnosti využitia a zariaďte ho tak, aby vyhovoval vašim potrebám a životnému štýlu.
 

 Vyberte rastliny ideálne do zimných záhrad

Rond_voor_website_3 Pri výbere rastlín pre zimnú záhradu je dôležité myslieť na to, ako sa budú rastliny chovať v zimných podmienkach. Vyberte rastliny, ktoré znesú nižšie teploty a menej svetla. Napríklad, zimné azalky, cyklamene alebo aj niektoré druhy papradí sú ideálne pre zimné záhrady.

 

  Zvoľte vhodný nábytok

 Zimná záhrada by mala byť miestom oddychu a relaxácie. Vyberte pohodlný nábytok, ktorý dopĺňa prírodný prvok záhrady. Drevený nábytok je klasickou a elegantnou voľbou, ktorá navodzuje pocit tepla. Záhradný nábytok ponúka v harmonických farbách aj tvaroch značka Bolie alebo Ethnicfraft. Interiér odporúčame doladiť príjemným kobercom. Krásnou voľbou je Zen koberec od dánskej značky Bolia. V príjemných zemitých tónoch ponúka koberce aj značka Woud. Ak hľadáte praktický variant, odporúčame zvážiť vonkajšie koberce od značky Fatboy, kde je veľmi jednoduchá údržba.8feuxe2o

 

 Nebojte sa dekorácie

 philippiDekorácia dodá vašej zimnej záhrade osobitý charakter. V zime by nemala chýbať lampáš. Krásne sú od Philippi. Nesmú chýbať ani mäkké vankúše a teplé deky, ktoré pridajú extra pohodlie pre chladnejšie večery. Pre milovníkov ohňa odporúčame krb do interiéru alebo stolný krb od nemeckej značky Hoefats. V prípade, že patríte k milovníkom vodného živlu, príjemnú atmosféru vytvorí fontána Philippi. Nezabudnite ani na svietnikové obrazy alebo sochy s prírodnými motívmi, ktoré môžu dotvoriť celkový dojem.

 

 57995_zen-koberec--vice-variant-boliaVyužite moderné technológie

 
Do zimnej záhrady sa nebojte začleniť moderné technológie. Inteligentné termostaty vám umožnia regulovať teplotu podľa vašich potrieb, zatiaľ čo automatizované závlahové systémy zaistia sa postarajú o dostatok vody pre vaše rastliny. V interiéri krásne vyniknú kvetináče od Hobby Flowers, ktoré je možné zladiť aj s lavičkou či pufom v rovnakom štýle. Milujete kvety na stenách? Do zimnej záhrady sú ideálne nástenné kvetináče od Pottery Pots rôznych tvarov aj farieb.

 

Zimná záhrada je miestom, kde sa snúbi krása prírody s pohodlím domova. Je to miesto, kde môžete uniknúť pred všednými starosťami a načerpať novú energiu. S pravým dizajnom a starostlivým plánovaním sa môže stať vašim osobným útočiskom, ktoré budete milovať po celý rok. Dizajn zimnej záhrady je o nájdení rovnováhy medzi estetikou a funkčnosťou, a o vytvorení priestoru, ktorý vám a vašej rodine poskytne radosť a pohodu nielen v zime, ale v každom ročnom období.