Zákaznícka podpora:info@decoronline.sk

Dizajn ako investícia: ikonické kúsky, ktoré vás prežijú!

V čase, keď peniaze strácajú na hodnote, kolíšu burzy a kryptomeny predvádzajú divoké tance, je ideálny čas investovať pre raz do niečoho istého. Do niečoho, čo svoju hodnotu už dávno potvrdilo, nestratilo a do budúcnosti ju ešte znásobí. Poďte sa pozrieť na ikony interiérového dizajnu a tiež na novinky, ktoré majú na to sa ikonami čoskoro stať. A porozmýšľajte o svojej súkromnej zbierke. Alebo naše tipy berte ako prvé nápady na naozaj veľmi krásne vianočné darčeky!

Ikony dávno preverené časom

45903Royal Copenhagen: Gifts with History

Značka má históriu zapísanú až hlboko v 18. storočí, kedy jej dokonca sama dánska kráľovná vymyslela „logo“, tri vlnky symbolizujúce tri hlavné toky Dánska. A tri sú kúsky aj v tejto mini zbierke, ktorá je prierezom kolekcií Blue Fluted Plain, White Fluted a kúsok Blue Fluted Mega. So cute!

 

Georg Jensen: Bernadotte52545-4

Termo kanvica Bernadotte nesie meno svojho tvorcu, švédskeho princa a priemyselného dizajnéra Sigvarda Bernadotte, ktorý už v 40. rokoch minulého storočia vstúpil do značky Georg Jensen a v „bernadottke“ vytvoril naozaj nesmrteľnú ikonu. (A aby Georg Jensen držal krok s dobou, prišiel na trh nedávno aj s inovovanou plastovou edíciou!)

27139Georg Jensen: Džbán HK

Po 2. svetovej vojne začal so značkou Georg Jensen spolupracovať aj geniálny Henning Koppel. Džbán HK skvele ukazuje jeho prácu s energiou predmetov. Pripomína antické amfory, ale vyhovuje aj modernému minimalizmu. Je elegantný, sexy a jednoducho a jednoducho krásny!

 

 

Novinky, ktoré budú nesmrteľné!

55288-2Ethnicraft: komoda Oak Stars

Ethnicraft je pomerne mladá značka, ale každý jej kúsok už teraz nadčasový. Vidíte tú dynamiku? Stačí zmeniť osvetlenie, uhol pohľadu a komoda bude zakaždým iná. Odolná, čo sa týka zaťaženia, perfektná, pokiaľ ide o spracovanie, a výnimočná ako ukážka úžitkového umenia.

 

Kartell: Componibili52849-7

Už dvadsať rokov je na výslní kartellovská stolička Louis Ghost a ambície šliapať jej na päty má aj celkom nenápadný úložný kartellovský systém a stolík v jednom Componibili. Fascinujúcim spôsobom jednoduchý aj variabilný vo využití. A aj keď už je trendy, ešte pekne „dozreje“!

 

48534-2Alessi: Crevasse

Alessi dlhodobo útočí na zmysly krásnou estetikou aj pri tých najužitočnejších predmetoch... Ale táto váza je naozaj WOW! Vzišla z návrhov ikonickej Zahy Hadid a už pri svojom zrodení mala tým pádom o pozornosť dizajnového sveta postarané. (A podobne na tom je aj dekoratívna misa Niche!)