Zákaznícka podpora:info@decoronline.sk

98% chloridu sodného a 2% ďalších minerálov

Soľ (presnejšie sodík v nej obsiahnutý) hrá významnú úlohu v mnohých biologických procesoch ľudského tela. Je nevyhnutný pre správnu rovnováhu tekutín, činnosť nervovej sústavy alebo svalov, nezaobíde sa bez neho žiadna bunka v našom organizme.

deska_rivsalthimalajske_desky

Ružovej himalájskej soli sa pripisujú zázračné účinky snáď vo všetkých oblastiach ľudského života: údajne prináša zdravie, krásu, úspech aj duševnú vyrovnanosť. Vyhladené okruhliaky sa používajú na masáže, špeciálne vyfrézované kusy ako svietniky, jemnejšie čiastočky nachádzajú uplatnenie v kozmetických prípravkoch. V kuchyni sa najčastejšie stretneme s veľkými kryštálmi pre dochucovanie jedál alebo doskami, ktoré slúžia k príprave aj servírovaniu pokrmov. Nálezísk himalájskej soli je na svete len niekoľko. Väčšina ružovej soli, ktorá sa predáva v Európe, USA alebo Ázii, sa ťaží v soľných baniach v Pakistane na úpätí Himalájí, kde jej ložiská zanechali dávne oceány, z ktorých sa postupne odparila voda. Je to teda veľmi stará kamenná soľ, po stáročia využívaná himalájskymi národmi na konzerváciu mäsa a rýb.

Nádhernú zvláštnu farbu himalájskej soli dodáva 84 minerálov a stopových prvkov, napríklad draslík, fosfor, osmium, lítium meď, bróm a predovšetkým oxid železa. Jej ťažba prebieha ručne tradičnými metódami, vďaka ktorým zostávajú ložiská stabilné a vždy sú vyťažené len z 50%. Ružová himalájska soľ sa nijako chemicky neupravuje, distribuuje sa spravidla vo väčších kusoch, preto neobsahuje žiadne aditíva a do obchodu alebo k nám domov sa dostane vo svojej prirodzenej podobe. Jej obľúbenosť v posledných rokoch prudko rastie, nielen vďaka nutričným vlastnostiam, ale aj pre jej atraktívny vzhľad. Farebné kryštály, z ktorých na voňavý steak padajú malé zrnká v rôznych odtieňoch ružovej farby, sú neodolateľné. Inšpirujte sa značkou Rivsalt, ktorá využíva cennú surovinu nápadito a s eleganciou. Obohaťte svoju kuchyňu o kvalitný ochucujúci aj estetický prvok.