Zákaznícka podpora:info@decoronline.sk

Ocenenie dizajnu Philippi - 2. časť

Získané ocenenia za dizajn Philippi 2. časť

Meno Jána Philippiho a jeho značky znamená už dvadsať rokov predovšetkým originálny a svetovo preslávený dizajn. O kvalite dizajnérov tvoriacich pod značkou Philippi svedčí aj množstvo ocenení, ktoré ich výrobky získali. V dnešnom článku pokračujeme v prehľade niektorých najvýznamnejších ocenení za dizajn, ktorými sa značka Philippi honosí.

iF Product Design Award

Ocenenie iF Product Design Award je udeľované už od roku 1953 a jeho prestíž sa odvíja od autority Industrie Forum Design. Ocenenie je zamerané na konkrétne produkty a ich dizajn. Korene tejto ceny leží v Hannoveri a už od počiatku je ocenenie koncipované ako aktívna snaha o udržanie a rozšírenie svetového povedomia o dizajne. Jedná sa o veľmi cenný titul, takže značky, ktoré sa ním môžu pýšiť, patrí k najvyhľadávanejším na svete. Cena iF Design patrí k najprestížnejším ako z pohľadu dizajnu, tak aj z perspektívy trhu.

luxusní mísa na ovoce

Z produktov Philippi, ktoré môžete nájsť v našom sortimente, získali prestížne ocenenie iF napríklad tieto produkty:

  • V roku 2014 ho získala dizajnová misa na orechy Cascara. Táto originálna misa je dokonca patentovaná - U.S. Patent Nr. 7,428,864.
  • Za rok 2012 získali cenu iF Product Design Award stolové hodiny ORBIT, navrhnuté dizajnérom Andreasom Ostwaldom.
  • Rok 2012 bol pre značku Philippi dobrý. Rovnaké ocenenie získal aj luxusný svietnik na stôl BOW, ktorý tiež navrhol profesor Andreas Ostwald.
  • V roku 2010 bola ocenená sada nožov na syr WAVE.
  • Prvýkrát získala značka Philippi cenu iF v roku 1998, a to za kľúčenku LOOP. Za zmienku stojí, že kľúčenka je aj po 18 rokoch stále v predaji. Autorom tohto oceneného dizajnu je Peter Kroehl.

Možno ste si všimli, že nemalý podiel na získaných oceneniach má profesor Andreas Ostwald, ikona nemeckého dizajnového sveta. O jeho dizajnových hodinách ORBIT sme napokon písali aj v minulom článku.

luxusní svícen na svíce

Interior Innovation Award

Ocenenie Interior Innovation Award je rozdelené do 9 kategórií, v ktorých nájdeme dizajnové výrobky od nábytku až po rôzne bytové doplnky a dekorácie. Medzi kritériá hodnotenia ocenených výrobkov patrí predovšetkým ergonómia, trvanlivosť, estetika a inovácia. Interior Innovation Award patrí k najprestížnejším oceneniam pre dizajn na svete a značka Philippi si ho pripísala na účet v roku 2011. O tento úspech sa postaral známy profesor Andreas Ostwald. Aj túto cenu získali jeho hodiny Orbit.

Red Dot Product Design Award

Poznáte túto slávnu súťaž, v ktorej pred rokmi uspela aj česká automobilka Škoda? Ocenenie Red Dot Product Design existuje od roku 1955 a udeľuje ho Design Zentrum Nordheim Westfalen. Táto cena je zameraná na špičkový dizajn svetovej úrovne a porotu tvoria renomovaní odborníci a dizajnéri z celého sveta. Súťaž má teda veľkú objektivitu a dlhodobo sa teší vo svete dizajnu najvyššej prestíži. O pomyselnú červenú "bodku" súťaží dizajnéri celkom v 19 kategóriách. V predminulom roku toto významné ocenenie získala misa Philippi Cascara, v roku 1998 potom kľúčenka Loop od Petera Kroehla.

Čo tak zaobstarať si do svojej domácnosti či kancelárie kus svetového dizajnu? So značkou Philippi je to jednoducho možné!